Agenda

Agenda

Netwerkdag: Landelijk Netwerk Taal:  Plezier in taal

Op donderdag 24 maart 2022 hoopt het Landelijk Netwerk Taal weer een inspirerende netwerkdag te organiseren met als thema ¨Plezier in taal: ‘gewoon’ op locatie (met in achtneming van de dan geldende maatregelen).
Vanuit verschillende invalshoeken zullen de sprekers op dit thema ingaan: natuurlijk spreek-, schrijf-, en leesplezier, maar ook plezier in taalbeschouwing of in je eigen moedertaal. Marit Törnqvist, Peter Arno Coppen, Heleen Bosma, Hieke van Til, Li Lefubere, Tjeerd den Elsen, Karin Haar, Marianne Scheeper zullen een bijdrage aan deze dag te leveren.

 

Lenteschool:

Op donderdag 28 en vrijdag 29 april 2022 organiseert LOPON2 de Lentetweedaagse. Tijdens deze twee dagen staan actuele ontwikkelingen binnen het taalonderwijs, op de basisschool en de lerarenopleiding (pabo), centraal. Verschillende toonaangevende sprekers zullen workshops en presentaties verzorgen over effectief leesonderwijs en het leesonderwijs op lerarenopleidingen (pabo´s), samen lezen, leesmotivatie, jeugdliteratuur, exploratieve gesprekken, mondelinge taalontwikkeling en het schrijfonderwijs binnen het pabocurriculum. Tevens is er genoeg ruimte om (nieuwe) collega’s uit Nederland en Vlaanderen te ontmoeten.  

 

Deel dit artikel